Whitepaper

neo4j

Революция на свързаните данни при отчитане на финансовия риск

16 ноември 2019

Тъй като регулаторната рамка става все по-изискваща, днешните финансови институции трябва да имат задълбочено и систематично разбиране за оценката на риска и свързаните с нея данни – включително откъде произхождат основните данни и как протичат през корпоративните системи. Настоящият документ разглежда свързаните технологии за данни и графични бази данни като нов начин за трансформиране на отчитането на риска в съвременните финансови институции, за да помогне на банките да отговорят на строгите изисквания за съответствие при отчитане на риска. Когато управлението на данните е от ключово значение, съвременният графичен подход се оказва по-надежден за управление на риска от традиционните решения.
В същото време перспективни банки обединяват информационни силози в информационна основа за изграждане на иновативни приложения. Тези решения осигуряват изключителна видимост, прозрачност и задълбочена аналитична информация, които подобряват усилията за съответствие (compliance) и правят ежедневното вземане на решения по-лесно и ефективно.

Посетителите на платформата могат да изтеглят този whitepaper безплатно. Документът е на английски и е предназначен за онези, които имат професионален интерес към риска и / или съответствието.

Изтегли